Tromboza de sinus cavernos  – CebraOptim – Aliatul funcțiilor cerebrale

Aliatul funcțiilor cerebrale

Tromboza de sinus cavernos 

O afecțiune deosebit de gravă este, fără doar și poate, tromboza de sinus cavernos, care este descrisă ca fiind o complicație a unor infecții localizate la nivel maxilo-facial ori otorinolaringologic, ce ajung să obtureze sinsul cavernos cu trombi septici, în cazul în care nu este tratată corespunzător. 

Cea mai frecventă cauză a trombozei de sinus cavernos este dată de prezența infecțiilor ce se manifestă la nivelul nazo-labial, precum și de infecții ale sinusurilor etmoidale ori sinusale.

Abcesele cu punct de placă dentară, infecțiile otice, infecțiile țesutului moale de la nivelul orbitei, infecții propagate din cavitatea orală ori faringe, precum și osteomielita maxilarelor, tuberculoza ori focare de infecție extracraniene pot să determine apariția trombozei de sinus cavernos. 

Ba mai mult, Stafilocul Aur, Streptococii, Bacili Gramm-negativi anaerobil, Aspergillus Fumigatus sunt microorganisme implicate în această boală. 

Tromboza de sinus cavernos se poate manifesta, de asemenea, prin durere de cap, senzație de greață, vărsături și fotofobie, însă bolnavii pot să prezinte și căderea pleoapei, edem conjunctival,paralizie a mușchilor oculomotori, dilatarea pupilei, precum și dimunuarea acuității vizuale, ce poate duce până la orbire. 

Hiperemia frunții, starea compatoasă și tulburările endocrine pot, de asemenea, să apară în cazul trombozei de sinus cavernos.  

Share
Go top