Beneficii plante Cebraoptim – CebraOptim – Aliatul funcțiilor cerebrale

Aliatul funcțiilor cerebrale

Citicolina

Printre cele mai importante beneficii ale citicolinei se numără faptul că îmbunătățește memoria, dar și energia mentală, astfel că vei putea memora mai ușor. Ba mai mult, conform unor studii realizate de oamenii de știință, aceasta este benefică pentru a trata și preveni afecțiuni ca Alzheimer și demență.

De asemenea, conform unor specialiști din Japonia, citicolina, care se găsește în suplimentul alimentar Cebraoptim, este recomandat persoanelor care au suferit accident vascular cerebral, deoarece ajută la recuperarea lor. Ba mai mult, este indicat și persoanelor care suferă de glaucom, deoarece îmbunătățește circulația sângelui în creier.

Citicolina este responsabilă de creșterea nivelului de acetilcolină în creier, care este un neurotransmițător utilizat pentru a comunica între neuroni, ceea ce înseamnă că are un rol deosebit de important în dezvoltarea capacității de memorie, dar și a altor procese cognitive.

Citicolina îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce ajută la creșterea consumului de oxigen și metabolismul glucozei, eeste recomandată pentru tratarea unor boli vasculare cerebrale, traumatisme craniene ori alte tulburări cognitive ca demență și declin cognitiv datorat vârstei.

Conform oamenilor de știință, citicolina sau citidina 5-difosfocolină, este utilizată de către organismul nostru în procesul de producție a colinei și a uridinei, fiind recomandată pacienților care au suferit un atac vascular cerebral, întrucât sporește șansele de recuperare. Este, însă, indicat să fie administrată în 24 de ore.

Un adevărat miracol pentru creier este, fără doar și poate, Citicolina, un ingredient ce se regăsește în Cebraoptim, întrucât ajută la recuperarea persoanelor care au suferit accidente cerebrovasculare ischemice, întrucât poate trata efectele negative lăsate asupra neuronilor și, ba mai mult, poate reduce riscul de apariție a altor accidente cerebral vasculare. De asemenea, administrat în cazul persoanelor diagnosticate cu Alzheimer, acestea își pot îmbunătăți memoria.

De asemenea, citicolina este un nutrient similar cu vitamina B, astfel că este esențială pentru funcționarea optimă a creierului, întrucât face posibilă transmiterea acetilcolinei către creier. De aceea, acest ingredient este eficient pentru tratarea unor afecțiuni mentale și, ba mai mult, ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și elimină toxinele din organism, îmbunătățind astfel starea de sănătate generală.

Phosphatidyl Serina

Un ingredient din compoziția Cebraoptim este Phosphatidyl Serina, care are numeroase proprietăți benefice asupra persoanelor cu deficiențe grave de memorie, dar și celor care se confruntă cu perioade în care efortul intelectual este sporit. Este recomandat, de asemenea, și bolnavilor de Alzheimer, dar și celor de demență senilă, care se confruntă cu afectarea memoriei pe o perioadă scurtă de timp sau de lungă durată.

Recomandat pentru funcționarea optimă a sistemului nervos, Phosphatidyl Serina este un neurotonic excelentă, astfel că îmbunătățește funcțiile cognitive și capacitatea de memorare. Are, printre altele, efecte anti-aging și poate stopa dezvoltarea proceselor degenerative ale sistemului nervos, dar și pe cele asociate senescentei.

Phosphatidyl Serina este, potrivit oamenilor de știință, un compus de fosfolipide, care este vital pentru menținerea sănătății și funcționarea eficientă a celulelor creierului. De aceea este recomandat a fi administrat atât studenților, care se află într-o perioadă în care depun efort intelectual ridicat, dar și persoanelor în vârstă, care au nevoie de ajutor pentru a-și îmbunătăți funcțiile cognitive și capacitatea de memorare.

Coama leului

Coama leului sau Hericium este o ciupercă comestibilă, ale către proprietăți miraculoase sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, întrucât în urmă cu sute de ani, dar nu numai, aceasta era folosită în medicina tradițională chinezească pentru menținerea sănătății organismului uman, deoarece avea efecte benefice asupra rinichilor, ficatului, splină, inimă, dar și stomac. Ba mai mult, conform specialiștilor în medicină naturopată, acest ingredient este utilizat chiar și în tratarea și prevenirea unor tipuri de cancer precum de stomac, de intestin, esofag ori de piele.

Coama leului are un conținut bogat de antioxidanți, dar și minerale, oligoelemente și vitamine. Nu lipsesc, de asemenea, nici polifenolii ori flavonoide și resveratrol, motiv pentru care are numeroase beneficii asupra organismului. Mai exact, se pare că întărește sistemul imunitar, are efecte antioxidante și proprietăți antibacteriene.

În compoziția Cebraoptim se găsește ciuperca Coama leului, care are un conținut bogat de substanțe importante pentru organism, precum zinc, fier, potasiu, fosfor, sodiu, germaniu, vitamina D, aminoacizi esențiali, dar și niacină, riboflavină, polizaharide și peptide, fapt pentru care are numeroase beneficii asupra organismului.

De asemenea, ciuperca Coama leului are un conținut bogat de fitosteroli, ce au proprietatea de a reduce nivelul de colesterol din organism. Stimulează, de asemenea, creșterea și regenerarea celulelor nervoase, dar și a mielinei (cea care învelește fibra nervoasă). Printre altele, Coama leului este indicată pentru a trata infecția cu Helicobacter Pylori, candida sau stafilococi, dar și pentru afecțiuni ca gastrită, ulcere, dereglări ale florei intestinale, arsuri stomacale, dar și reflux gastro-esofagian ori boala Crohn.

Coama leului este un ingredient ce face parte din compoziția Cebraoptim și este indicat chiar și pentru tratarea unor tipuri de cancer, între care de stomac, duodenal, intestin, esofag ori piele. Ba mai mult administrat pacienților diagnosticați cu cancer, acesta ajută la diminurea efectelor nocive care apar în urma chimioterapiei ori a radioterapiei, motiv pentru care starea de spirit a bolnavilor va fi, fără doar și poate, îmbunătățită.

Coama leului conține și fitosterinei, ce ajută la reglarea nivelului de colesterol din sînge și, ba mai mult, îmbunătățește circulația sanguină.

Gingko Biloba

Un alt ingredient regăsit în compoziția Cebraoptim este, fără doar și poate, Gingko Biloba, o plantă medicinală ale cărei proprietăți benefice sunt cunoscute încă din ele mai vechi timpuri, întrucât este o sursă excelentă de substanțe benefice pentru organism, între care amintim flavonoizi, acizi organici și substanțe fenolice.

Principalele ingrediente regăsite în Gingko Biloba sunt flavonoidele și terpenoidele, care au efecte antioxidante.

Extractul de Gingko Biloba, care se regăsește în compoziția Cebraoptim, are numeroase proprietăți benefice pentru organism, fiind recomandat pentru a trata afecțiuni ca Vitiligo ori psoriazis. Ba mai mult, poate trata, conform specialiștilor în medicină naturopată tulburări de circulație cerebrală, fapt pentru care e adjuvant în accidentul vascular, dar și în degenerescență maculară și în retinopatia diabetică.

Printre altele Gingko Biloba este recomandat pentru tratarea impotenței și a infertilității la bărbați, poate reduce nivelul de colesterol din organism și tratează și depresia cronică. De asemenea, este indicat pentru îmbunătățirea atenției, a capacității de concentrare și a mermoriei. Experții în medicină naturopată o recomandă și pentru tratarea ischemiei cardiace, dar și a aterosclerozei ori a tromboflebitei.

Gingko Biloba este recmandat, de asemenea, pentru prevenirea efectelor nocive date de radicalii liberi, dar și pentru tratarea afecțiunilor oculare și a urechilor. De asemenea, este adjuvant în cazul tumorilor mamare și îmbunătățește circulația sângelui, astfel că înlătură senzația de mâini și picioare reci.

Gingko Biloba este indicat și pentru a preveni simptomele date de menopauză sau în sindromul premenstrual, dar și pentru tratarea unor afecțiuni psihice ori depresie, iar oamenii de știință susțin că cele mai bune efecte apar în cazul persoanelor care suferă de dificultăți cognitive ori care sunt în vârstă. Tratează, de asemenea, chiar și retinopatia diabetică, dar și senzația de zgomot în urechi.

Centella asiatică

Printre ingredientele regăsite în compoziția Cebraoptim se numără și Centella asiatică, o plantă ce a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri în medicina chinezească tradițională, dar și în cea ayuvedică. Ulterior, ea a început să fie populară și în Occident, grație proprietăților miraculoase pe care le are asupra organismului, iar acum se găsește chiar și în Cebraoptim.

Cunoscută sub numele de Gotu Kola, în Orient, proprietățile miraculoase ale acesteia sunt cunoscute încă de acum aproape 3.000 de ani, întrucât se remarcă prin proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antimicrobiene.

Centella asiatic este recomandată pentru a trata chiar și hemoroizii, entorsele, dermatita și celulita. Ba mai mult, specialiștii în medicină naturopată o recomandă persoanelor care suferă de ulcer, anemie, bronșită, hipertensiune arterială și dizenterie.

Grație proprietățiii de produce fibre de colagen și elastină, această plantă este recomandată pentru a vindeca arsurile și rănile, reduce aspecul ridurilor și al vergeturilor și, ba mai mult, tratează ulcerele.

Chantella asiatică este benefică și asupra părului și unghiilor, fiind recomandată pentru a trata mătreața. Aplicată pe unghii, ea le întărește și le face mai puternice.

Centella asiatică este responsabilă pentru prevenirea îmbătrânirii celulare și pentru stimularea producției de colagen, combate infecțiile bucale, precum aftele și, ba mai mult, tratează petele, abcesele, dar și infecțiile oculare. Este indicată, de asemenea, și pentru detoxifierea organismului, întrucât elimină toxinele și substanțele nocive din corp.

Printre afecțiunile tratate de Centella asiastică se numără exczemele, psoriazisul, infecțiile respiratorii, dar și răcelile, hepatita, oboseala, febra ori astmul. Unii specialiști susțin, însă, că ar fi eficientă și pentru tratarea cancerului, tulburărilor circulatorii ori a pierderilor de memorie.

Bacopa Monnieri

Bacopa Monnieri este o plantă ce-și are originile în India și ale cărei proprietăți sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, aceasta fiind utilizată în medicina ayurvedică, grație conținutului bogat de substanțe benefice pe care le are asupra creierului, motiv pentru care e recomandată și adulților și copiilor.

Concret, conform specialiștilor în medicină naturopată, Bacopa Monnieri îmbunătățește capacitatea de memorie, elimină anxietatea și, ba mai mult, îmbunătățește funcțiile cerebrale și ale sistemului nervos.

Bacopa Monnieri este o plantă ce crește în India, Sri Lanka, Vietnam și Nepal, unde este cunoscută pentru proprietățile benefice pe care le are pentru a trata anxietatea și stresul, dar și inflamațiile cronice. Ba mai mult, se pare că elimină durerile articulare și tratează artrita, iar unii specialiști susțin că este benefică pentru tratarea crizelor epileptice.

Deși la început a fost utilizată pentru a îmbunătăți activitatea școlară a elevilor, ulterior, s-a constatat că aceasta are efecte benefice pentru îmbunătățirea memoriei și adulților ori persoanelor înaintate.

Bacopa Monnieri are un conținut de glicozide triterpenice, dar și alcaloizi, flavonoide, saponine și bacopasaponinele, fapt pentru care are proprietăți anticancer, antidepresive, antioxidante, astringente, anxiolitice, cardiotonice, colinergice, laxative uşoare, sedative, de îmbunătăţire cognitivă, diuretice, şi vasoconstrictoare.

De asemenea, un studiu realizată în 2011, pe 39 de pacienți cu Alzeheimer, a arătat că în cazul în care este administrată zilnic, timp de șase luni de zile, Bacopa Monnieri are efecte benefice pentru îmbunătățirea atenției, orientării, dar și poziționării în spațiu, timp, scris și chiar citit.

Bacopa Monnieri este recomandat, de asemenea, pentru tratarea bronșitei, dar și a bolilor de piele ori a febrei, edemului. Tratează, de asemenea, și disurie (urinarea dureroasă), dar și durerile ce sunt cauzate de inflamații ale articulațiilor.

Bacopa Monnieri este eficientă pentru îmbunătățirea sistemului imunitar, în cazuri de sterilitate, astm, balonare, indigestie ori bronșită. De asemenea, se pare că este benefică pentru a preveni complicațiile ce apar în urma constricției vaselor sanguine.

Printre altele, Bacopa Monnieri are numeroase proprietăți antioxidante, ce ajută în tratarea sindromului de colon iritabil, reduce tensiunea arterială, îmbunătățește funcția respiratorie în momentele stresante și combate insomnia.

Griffonia Simplicifolia

Griffonia Simplicifolia are numeroase beneficii asupra sănătății, întrucât îmbunătățește starea de spirit și ajută la reglarea greutății corporale.

Cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, Griffonia Simplicifolia, care crește în Africa Occidentală, dar și în Africa Centrală, Ghana și Tago, are numeroase proprietăți benefice asupra sănătății, fiind folosită pentru tratarea rănilor și pentru combaterea durerii.

Griffonia Simplicifolia este bogată în antioxidanți, vitamine și minerale, dar, cel mai important, conține hidroxitriptofan (5-HTP), o moleculă ce este tranformată în organismul uman în serotonină, cunoscută drept ”horomonul fericirii”. Așadar, Griffonia Simplicifolia are rolul de a trata anxietatea, depresia, dar și insomniile ori tulburările de apetit. Ba mai mult, se pare că ajută la menținerea stării de sănătate a sistemului nervos.

Una dintre cele mai importante proprietăți ale plantei de Griffonia Simplicifolia este faptul că ajută la îmbunătățirea cantității de serotonină din organism, care este responsabilă de trimiterea de mesaje creierului pentru a regla apetitul și sațietatea, astfel că problemele cu greutatea nu vor mai exista. De asemenea, are proprietăți antidepresive, întrucât ajută la îmbunătățirea stării de spirit.

Printre altele Griffonia Simplicifolia joacă un rol important pentru tratarea tulburărilor de somn și, ba mai mult, trateaz simptomele date de sindromul premenstrual. Îmbunătățește, de asemenea, funcția metabolică și menține sănătatea sistemului nervos central. Ba mai mult, conform experților în medicină naturopată Griffonia Simplicifolia poate ameliora chiar și simptomele date de fibromialgie, o boală ce se manifestă prin dureri ale mușchilor și a tesutului fibros. Grație nivelului de serotonină din organism, durerile, anxietatea și oboseala vor dispărea, fapt pentru care veți avea un somn liniștit și odihnitor.

Griffonia Simplicifolia înlătură chiar și durerile de cap ori migrenele, reduce pofta de mâncare și ține furia la distanță, astfel că stările de nervozitate nu vor mai exista.

Coenzima Q10

Un alt ingredient ce face parte din compoziția Cebraoptim este, fără doar și poate, coenzima Q10, care este recunoscută pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organismului. Fiind regăsită în toate celulele din organism, în special în inimă, ficat, creier, coenzima Q10 are un rol major în producerea energiei necesare pentru toate procesele biochimice de la nivel celular. Ba mai mult, se pare că ajută la stocarea energiei în organism.

Folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea unor afecțiuni, spre exemplu, în Japonia, în 1974, aceasta era folosită pentru tratarea insuficienței cardiace, coenzima Q10 este o substanță liposolubilă, ce are numeroase proprietăți antioxadante. Conform specialiștilor, aceasta acționează în mod direct asupra radicalilor liberi ce sunt responsabili de distrugeri celulare și îi neutralizează.

De asemenea, coenzima Q10 ajută la întărirea sistemului imunitar și a aparatului cardiovasculare, are puterea de a preveni îmbătrânirea celular și, ba mai mult, reglează nivelul de zahăr din sânge.

Printre cele mai importante beneficii ale coenzimei Q10 se numără ameliorarea și tratarea unor afecțiuni cardiace precum angină pectoral, cardiopatie sau ateroscleroză. De asemenea, coenzima Q10, care se regăsește în compoziția Cebraoptim, ajută la prevenirea unor afecțiuni ale inimii care apar în urma tratamentului împotriva cancerului.

Reglează, de asemenea, hipertensiunea arterială, dar și nivelul de zahăr din sânge, în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat. De asemenea, diminuează colesterol din sânge, conform unor studii realizate de oamenii de știință și tratează migrenele.

Administrată în doze mari, coenzima Q10 poate avea beneficii mari asupra persoanelor care suferă de Parkinson, o boală degenerativă a sistemului nervos care afectează funcțiile motorii.

Printre altele, coenzima Q10 este responsabilă pentru tratarea unor boli peridontale, cum ar fi gingii umflate, sângerânde, dureroase sau înroșite. De asemenea, ajută la creșterea nivelului de energie și sprijină sistemul imunitar, întrucât dublează numărul de anticorpi și sporește rezistența organismului în cazul atacurilor virusurilor

Coenzima Q 10 poate fi utilizată, de asemenea, pentru tratarea durerilor abdominale, a greței, diareei, migrenelor, iritațiilor cutanate, dar și a stărilor de amețeală ori leșină.

Esențial pentru funcționarea optimă a organismului este citicolina, un ingredient ce se regăsește în compoziția Cebraoptim, care are proprietatea de a îmbunătăți sănătatea creierului și inteligența.

Citicolina este un nutrient ce se regăsește în organism și ajută la sistenza fosfatidilcolinei, ce este o componentă majoră a țesutului cerebral gri. Ba mai mult, ajută la crearea unui număr de alte tipuri de fosfolipide, ce ajută la menținerea sănătății membranei celulare.

Go top