Tromboflebita intracraniană supurativă

Tromboflebita intracraniană supurativă 

Tromboflebita intracraniană supurativă este definită prin apariția trombozei venoase și a supurației în interiorul cutiei craniene, fiind cauzată de o infecție ce se localizează la nivelul sinusurilor maxilare ori la nivelul urechii medici, orofaringelui ori tegumentului feței.

Tromboflebita intracraniană supurativă poate să fie cauzată de desihidratare, de utilizarea contraceptivelor orale, siclemie, policitemie, neoplazii, dar și traumatisme ori sinuzite maxilare, sinuzite frontale ori etmoidale sau sfenoidale. 

În ceea ce privește manifestarea, tromboflebita intracraniană supurativă se manifestă, la început, prin apariția cefaleei și a sindromului de hipertensiune intracraniană. 

În cazul bolnavilor care suferă de tromboză a sinusului cavernos, aceștia se pot confrunta cu tumefacția periorbitală și cefalee, dar pacienții pot să mai prezinte și fotofobie, diplopie, lăcimare, ptoză palpebrală și somnolență. 

De asemenea, mulți dintre pacienți se pot confrunta și cu febră, cu tromboză de sinus cavernos, protruzia globilor oculari ori edem periorbital.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.