Sindromul picioarelor neliniștite – CebraOptim – Aliatul funcțiilor cerebrale

Aliatul funcțiilor cerebrale

Sindromul picioarelor neliniștite

Sindromul picioarelor neliniștite este definit ca fiind o condiție în timpul căreia o persoană se confruntă cu un disconfort la nivelul picioarelor, în special seara, când se întinde, stă așezat ori în poziție culcată în pat. 

Sindromul picioarelor neliniștite se poate manifesta în rândul persoanelor de toate vârstele, chiar și în copilărie, dar se agravează odată cu trecerea anilor. 

Persoanele care se confruntă cu sindromul picioarelor neliniștite prezintă simptome ca senzație de târâre, tragere, trepidație, mâncărime ori chiar durere, motiv pentru care de obicei pacienții aleg să meargă, decât să stea jos. 

De asemenea, pacienții se pot confrunta cu tulburări de somn și implicit cu oboseală. De asemenea, conform specialiștilor, în timpul nopții pot să apară și spasme musculare, ceea ce determină flexia și extensia involuntară a picioarelor în timpul somnului. 

De cele mai multe ori, sindromul picioarelor neliniștite este ereditar, astfel că apare la mai mulți membrii ai aceleiași familii, în timpul sarcinii, din cauza modificărilor hormonale, condiții asociate, precum neuropatia perifercită, deficitul de fier ori chiar insuficiență renală.

Share
Go top