Sindromul de tunel cubital 

Sindromul de tunel cubital 

Sindromul de tunel cubital este descris prin retenția unui nerv periferic într-un canal, adică canalul cubital, ce este localizat la nivelul porțiunii interne a oaselor cotului, iar această afecțiune apare atunci când acești nervi sunt lezați prin întindere, impactare ori compresiune. 

Sindromul de tunel cubital apare, conform specialiștilor în medicină, fie în urma traumatismelor, luxațiilor, bolilor reumatismale ori chiar din caua unor activități ce implică mișcări repetate de flexie-extensie la nivelul cotului și se manifestă prin faptul că nervul ulnar, care este cunoscut și sub numele de cubital, determină sensibilitate pe partea mâinii opusă degetului mare, între care și degetul mic și porțiunea internă a degetului inelar. 

Astfel, în cadrul sindromului de tunel cubital, bolnavii se pot confrunta cu senzație de amorțeală și parestezie, în special la flexia cotului, iar evoluția este fluctuantă. 

Poate de asemenea să apară dificultate în mobilizarea degetului mic  ori tulburări de coordonare a degetelor. De asemenea, în cazul în care nervul ulnar a fost comprimat o perioadă lungă de timp, atunci apare slăbiciune la nivelul mușchilor mâinii, ceea ce ireversibil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.