Sindrom de lob parietal  – CebraOptim – Aliatul funcțiilor cerebrale

Aliatul funcțiilor cerebrale

Sindrom de lob parietal 

Printre cele mai grave afecțiuni este sindromul de lob parietal, ce se manifestă prin apariția unei tumori ce este localizată la nivelul lobului parietal.

Astfel, sindromul de lob parietal se manifestă prin crize de epilepsie senzitivă, ce sunt întâlnit în majoritatea cazurilor, însă acestea se întâlnesc fie la nivelul unui membru, fie la nivelul hemicorpului epus emiferei cerebrale. De asemenea, bolnavul se poate confrunta cu senzații de furnicături, înțepături ori arsuri. 

Sindromul de lob parietal dă, printre altele, și tulburări de sensibilitate, ce apar sub formă de parestezii ori dureri la nivelul hemicorpului controlateral. Pot, de asemenea, să apară hipoestezii, în cazul în care leziunile parietale sunt superficiale. 

De cealaltă parte, tulburările somatognozice sunt definite prin faptul că bolnavul își neglijează hemicorpul controlateral, astfel că ajunge să se lovească cu jumătatea de corp de obiectele din jurul său. 

Tulburările motirii, apraxia ideomotire, ideatorie, de îmbrăcare ori apraxia constructivă sunt, de asemenea, semne ce indică sindromu de lob parietal.

Share
Go top