Sindrom de canal carpian

Sindrom de canal carpian 

Sindromul de canal carpian este descris ca fiind o afecțiune medicală ce apare în urma inflamației tendoanelor învecinate ori a articulației pumnului, de formațiuni diverse, între care lipoame ori neurofibroame. 

Sindromul de canal carpian este asociat, conform medicilor specialiști, și altor afecțiuni ca diabet zaharat, hipotiroidism, amiloidoză, boala renală, poliartrită reumatoidă, alcoolism. 

Această afecțiune se manifestă din cauza faptului că nervul I median este comprimat la nivelul articulației pumnului, iar în urma acestei afecțiuni bolnavii se pot confrunta cu furnicături și amorțeală în degete, însă aceste senzații pot urca până la cot ori până la umăr. De asemenea, această afecțiune poate să apară și din cauza profesiei, spre exemplu persoanale care fac mișcări bruște ori care lucrează ore în șir la calculator sunt expuse. 

Sindromul de canal carpian este, însă, mai întâlnit în cazul femeilor decât în cazul bărbaților, iar pe lângă senzația de amorțeală și durere de la nivelul mâinii, pacienții se pot confrunta cu durere puternică, sub formă de electroșocuri, iar aceste simptome apar treptat, fără o cauză aparentă. 

De asemenea, sindromul de canal carpian poate să apară și din cauza schimbărilor hormonale apărute în timpul sarcinii, din cauza vârstei, iar de cele mai multe ori, apariția acestei afecțiuni este determinată de mai multe cauze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.