Scleroza multiplă – CebraOptim – Aliatul funcțiilor cerebrale

Aliatul funcțiilor cerebrale

Scleroza multiplă

Considerată a fi o boală nemiloasă, ce se manifestă în rândul oamenilor de toate vârstele, copii, tineri, adulți ori persoane în vârstă, scleroza multiplă este definită ca fiind o boală autoimună, ce afectează sistemul nervos.

Mai exact, scleroza multiplă este o afecțiune ce se manifestă prin celulele imunitare ce atacă sistemul nervos, iar în urma acesteia, are loc pierderea vederii, dar și apariția unor simptome ca amorțeală ori durere. 

Deși nu se cunoaște cauza exactă a sclerozei multiple, unii dintre medici sunt de părere că această boală ar putea să apară în urma infecțiilor cu virusul Epstein-Barr, să aibă moștenire genetică, din cauza fumatului ori din cauza expunerii insuficiente la soare, pacienții având carențe de vitamina D. 

Ba mai mult, se pare că unele studii au arătat că luna nașterii are un impact important, întrucât cei născuţi în luna mai sunt cei mai expuşi riscului de scleroză multiplă, în timp ce cei născuţi în luna noiembrie sunt cei mai feriţi de această boală.

Scleroza multiplă este o afecțiune ce se manifestă prin pierderea vederii, amorțeală și slăbiciune musculară în cazul unuia dintre mebrele inferioare, vedere dublă ori încețoșată, senzație de furnicături ori durere, ce se manifestă în diferite regiuni ale corpului, instabilitate motorie și pierdere a coordonării în timpul mersului, rigiditate și spasme musculare, oboseală cronică și amețeli.

Share
Go top