Polineuropatia

Polineuropatia 

Polineuropatia este definită ca fiind tulburarea neurologică în cadrul căreia mai mulți nervi periferici sunt afectați simultan. De aceea, boala poate să aibă caracter acut ori poate să apară în timp. 

Conform medicilor specialiști, neuropatia este o afecțiune ce este caracterizată prin alterarea mișcărilor voluntare și involuntare, precum și a sensibilității, întrucât cele mai multe dintre neuropatii au o componență mixtă, senzitivă și motorie, iar în unele cazuri pot să apară și disfuncții vegetative. 

Oamenii de știință atrag atenția că polineuropatia, care este o boală ce afectează nervii periferici, este cauzată fie de procese ischemice, de exercitarea prelungiră de presiune asupra unor nervi periferici superficiali ori de afecțiuni ale țesutului conjunctiv, deficit de vitamina B12, infecție HIV, hipotiroidism, neuropatii neurologice moștenite ori exces de vitamina B 6 sau, în unele cazuri, de procese neoplazice, precum mienomul multiplu. 

Polineuropatia este o afecțiune ce se poate manifesta prin modificarea percepțiilor senzitive în diverse zone ale corpului, tulburări de deglutiție, ale mersului ori chiar incapacitate de a mișca corect mâinile și picioarele. De asemenea, această boală se poate manifesta prin parestezii, anestezii, senzații de arsuri, durere musculară, slăbiciune musculare sau chiar wasting muscular. 

Toate aceste simptome pot să apară treptat sau să evolueze de-a lungul lunilor de zile sau chiar anilor. Totuși, pot să aibă și caracter acut, dacă agresiunea asupra nervilor a fost importante. 

Medicii atrag atenția că pot exista și pacienți asimptomatici, iar unii dintre ei se pot confrunta și cu alte simptome ce au legătură cu afectarea sistemului cardiocirculator, digestiv ori renal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.