Nevralgia intercostală  – CebraOptim – Aliatul funcțiilor cerebrale

Aliatul funcțiilor cerebrale

Nevralgia intercostală 

Una dintre cele mai dureroase condiții medicale, dar și printre cele mai rare, este nevralgia intercostală, ce afectează nervii intercostali ce alimentează mușchii dintre coaste și determină apariția durerilor în jurul cutiei toracice. 

Nevralgia intercostală poate fi cauzată, conform experților în medicină de numeroase boli, între care infecții, inflamații, traumatisme, tumori maligne sau, uneori, poate să fie cauzată de o intervenție chirurgicală ce implică toracele și care deteriorează nervii intercostali. Cu alte cuvinte, nevralgia intercostală apare atunci când au loc leziuni la nivelul coastelor ori toracelui, este blocată ori degenerat nervul intercostal, are loc tensionarea ori încordarea unui mușchi din peretele toracic, umeri, spate ori braț, infecție la nivelul coastelor, herpes zoster ori chiar tumori la nivelul toracelui și a abdomenului ce pot presa mușchii intercostali. 

Nevralgia intercostală se manifestă, în primul rând, prin apariția durerii în zona toracică, ce este descrisă, de cele mai multe ori, ca un junghi, înțepătură, spasm ori zonă sensibilă. Ba mai mult, durerea se poate manifesta și la nivelul pieptului ori spatelui sau în partea din față a toracelui. 

De asemenea, în cazul acestei condiții medicale poate să apară și durerea medicală, febra, mâncărime, amorțeală, durere în braț, umăr ori spate, mobilitate redusă a umerilor ori spatelui sau chiar furnicături.

Share
Go top