Nevralgia de trigemen – CebraOptim – Aliatul funcțiilor cerebrale

Aliatul funcțiilor cerebrale

Nevralgia de trigemen

Nevralgia de trigemen, care este cunoscută și sub denumirea de tic Douloureaux, este o afecțiune nervoasă ce se manifestă prin dureri profunde faciale, ce sunt asemănătoare cu electroșocurile. Acestea sunt localizate în partea inferioară a feței și a maxilarului, însă simptomele pot să apară oriunde în apropiere de nas, urechi, ochi ori buze. 

Conform experților, nevralgia de trigemen este una dintre cele mai dureroase condiții umane și se manifestă din cauza unei schimbări în structura neurologică ori a unei funcții, ce este cauzată de o iritație ori de lezarea unui nerv. 

Studiile de specialitate au relevat, de-a lungul timpului, că nevralgia afectează mai frecvent femeile decât bărbații și se manifestă, în principal în cazul persoanelor ce au depășit 50 de ani. 

Așadar, nevralgia de trigemen apare fie ca urmare a procesului de îmbătrânire sau poate fi asociată cu scleroza multiplă ori o tulburare ce afectează teaca de mielină, ce protejează anumiți nervi. Ba mai mult, uneori poate să fie declanșată chiar de o tumoră ce comprină nervul trigemen. 

Nevralgia de trigemen se manifestă prin junghiuri ocazionale ce sunt cauzate de dureri suportabile, durere severă, ce este resimțită ca un șoc electric, crize spontane de durere ce sunt declanșate de anumite lucruri ori situații, precum atingerea feței, mestecat, vorbit, crize de durere , durere ce se manifestă local ori extinsă, ce afectează obrazul, maxilarul, dinții, gingiile ori buzele și, din păcate, se accentuează odată cu trecerea timpului.

Share
Go top