Neuromul acustic (schwanomul vestibular)

Neuromul acustic (schwanomul vestibular)

Neuromul acustic sau schwanomul vestibular poate fi definit, conform experților în medicină ca fiind o tumoră rară, dar benignă, ce se formează pe nervul principal ce leagă urechea internă de creier, însă are o dezvoltare lentă. 

Neuromul acustic este o tumoră ce apare rar și este cauzată de factori genetici, dar și de ereditate, atunci când unul dintre părinți suferă de această afecțiune ori de expunerea la radiații în copilărie. 

Această tumoră se manifestă, conform specialiștilor în medicină, prin pierderea treptată a auzului, țiuit în ureche, amețeală, dezechilibru, senzație de amorțeală facială, acestea fiind cele mai precoce semne ale aceste afecțiuni.  Ba mai mult, în unele cazuri grave, pot fi afectate funcțiile vitale ale organismului, astfel că viața poate fi pusă în pericol. 

În ceea ce privește cazurile mai grave de neurom acustic, tumorile de dimensiuni mari pot să acționeze asupra țesuturile nervoase vecine, ceea ce poate să aibă efecte nocive asupra nervilor cranieni locali, astfel că pacienții se pot confrunta cu lipsa sensibilității în zona feței și a gurii. 

Unele cazuri de neurom acusticse pot manifesta și prin apariția cefaleei, aceasta fiind prezentă în cazul a 60 la sută dintre pacienți în momentul diagnosticului. Aceasta se poate semnala și pe măsură ce tumora crește, fiind întâlnită în cazul pacienților ce dezvoltă hidrocefalus obstructiv ce este asociat cu o tumoră mare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.