Aliatul funcțiilor cerebrale

Mielopatia spondilitică 

Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul persoanelor în vârstă este, fără doar și poate, mielopatia spondilitică, ce determină dificultate în mers, în cazul vârstnicilor.

Așadar, mielopatia spondilitică este o afecțiune ce se manifestă prin durere cervicală localizată la nivelul umerilor, dar și prin anchiloză. De asemenea, în cazuri mai avansate, compresia rădăcinilor nervoase poate să determine dureri ce au caracter radicular la nivelul membrelor superioare. Astfel, poate să apară o parapareză spastică, care este lent progresivă, dar care poate să fie însoțită și de parestezii la nivelul mâinilor ori picioarelor.

De asemenea, specialiștii atrag atenția că în cazul acestei afecțiuni se poate semnala și tulburări ale sensibilității vibratorii ori reflexe osteotendinoase diminuate la nivelul membrelor.

Cele mai frecvente simptome ce apar în cazul mielopatiei spondilitice sunt durerile cervicale, ce se manifestă la nivelul umerilor, dar și prin apariția paraparezei spastice ori paresteziilor ce sunt situate la nivelul mâinilor și picioarelor, musculaturii intrinseci din regiunea mâinii care este atrofiată.

Această afecțiune poate să fie tratată prin intermediul intervenției chirurgicale, în timpul căreia este îndepărtată formațiunea compresivă prin laminectomie posterioară.

Share
Go top