Mielopatia progresivă cauzată de malformații vasculare – CebraOptim – Aliatul funcțiilor cerebrale

Aliatul funcțiilor cerebrale

Mielopatia progresivă cauzată de malformații vasculare

Specifică persoanelor în vârstă, fiind întâlnită în special în cazul persoanelor de sex masculin, mielopatia progresivă cauzată de malformații vasculare este caracterizată prin apariția unor malformații arteriovenoase de la nivelul măduvei spinării, în special la nivel toracic ori lombar superior. 

Conform medicilor specialiști, însă, aceste malfromații pot fi localizate și la nivel cervical ori toracic superior, în special pe fața anterioară a măduvei. Deoseori pot sângera, mielopatia progresivă ce este cauzată de malformații vasculare poate fi clasificată în patru tipuri. 

Mai exact, în cazul primul tip, această afecțiune cauzează apariția unor fistule durale arteriovenoase, care duc la congestia venoasă și la hipertensiune în zona respectivă, ceea ce duce, implicit, la alterarea măduvei spinării. Acest tip de malformații sunt specifice persoanelor cu vârste de peste 40 de ani, în principal de sex feminin. 

De asemenea, malformațiile glomice intradurale sunt descrise ca fiind un grup compact de artere și vene ce sunt situate în măduvă și apar, în principal, în cazul tinerilor. 

De cealaltă parte, pot să apară anomalii juvenile, ce sunt localizate fie în măduvă, fie în țesuturile din jur, acestea fiind întâlnite în rândul tinerilor cu vârste sub 30 de ani. Malformațiile intradurale extramedulare cu fistule apar pe suprafeței măduvei. 

Aceste malformații pot să provoace durere cu caracterer radicular, dar și precum și tulburări de sensibilitate, motorii și sfincteriene. 

Durerile pot să apară în membrele inferioare, după ce pacientul parcurge o anumită distanță și dispare în repaus. 

Mielopatia poate evolua fie lent ori rapid și poate fi întâlnită chiar și în cazul pacienților ce se confruntă cu remisie aparentă.

Share
Go top