Mielopatia asociată cu retrovirusuri – CebraOptim – Aliatul funcțiilor cerebrale

Aliatul funcțiilor cerebrale

Mielopatia asociată cu retrovirusuri

O afecțiune ce are un debut în general insidios și se manifestă printr-o parapareză spastică lent progresivă, dar care este însoțită și de tulburări de sensibilitate și ale sfincterului vezicii urinare este mielopatia asociată cu retrovirusuri. 

Confrom specialiștilor, mielopatia care este asociată cu virusul uman tip I limfotrop pentru celula T (HTLV I) este, în principal, caracteristic. toracic. 

Această afecțiune se manifestă, cel puțin în cazul a 50 la sută dintre pacienți prin dureri la nivelul coloanei vertebrale ori în membrele inferioare. 

Mielopatia asociată cu retrovirusuri implică pierderea treptată a funcției nervoase și poate fi cauzată de numeroase tulburări ce afectează coloana vertebrală și duce la diminuarea senzațiilor ori chiar la paralizie. 

Această afecțiune poate fi cauzată și de stenoză cervicală, întrucât odată cu înaintarea în vârstă, persoanele se pot confrunta cu o compresie graduală a coloanei , care se îngustează, iar nervii din jur sunt afectați. Astfel, ulterior pot să apară senzația de greutate în picioare, dureri în brațe ori chiar pierderea treptată a abilităților motorii fine. 

Din păcate, însă, nu există un tratament specific pentru această afecțiune, ci se tratează spasticitatea și tulburări sfincterului vezical.

Share
Go top