Mielopatia asociată cu retrovirusuri

Mielopatia asociată cu retrovirusuri

O afecțiune ce are un debut în general insidios și se manifestă printr-o parapareză spastică lent progresivă, dar care este însoțită și de tulburări de sensibilitate și ale sfincterului vezicii urinare este mielopatia asociată cu retrovirusuri. 

Confrom specialiștilor, mielopatia care este asociată cu virusul uman tip I limfotrop pentru celula T (HTLV I) este, în principal, caracteristic. toracic. 

Această afecțiune se manifestă, cel puțin în cazul a 50 la sută dintre pacienți prin dureri la nivelul coloanei vertebrale ori în membrele inferioare. 

Mielopatia asociată cu retrovirusuri implică pierderea treptată a funcției nervoase și poate fi cauzată de numeroase tulburări ce afectează coloana vertebrală și duce la diminuarea senzațiilor ori chiar la paralizie. 

Această afecțiune poate fi cauzată și de stenoză cervicală, întrucât odată cu înaintarea în vârstă, persoanele se pot confrunta cu o compresie graduală a coloanei , care se îngustează, iar nervii din jur sunt afectați. Astfel, ulterior pot să apară senzația de greutate în picioare, dureri în brațe ori chiar pierderea treptată a abilităților motorii fine. 

Din păcate, însă, nu există un tratament specific pentru această afecțiune, ci se tratează spasticitatea și tulburări sfincterului vezical.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.