Hidrocefalia 

Ce este hidrocefalia și cum se manifestă?

Hidrocefalia este definită ca fiind acumularea excesivă de lichid cefalorahidian la nivelul ventriculilor cerebrali, ce sunt cavități situate în interiorul creierului, unde lichidul cefalorahidian este produs pe tot parcursul zilei. 

Hidrocefalia este, conform specialiștilor în medicină, de două tipuri, în funcție de nivelul obstrucției. Spre exemplu, în cazul în care există o anomalie ori o tumoră situată la nivelul căilor normale de drenaj vorbim despre hidrocefalie obstructivă. În schimb, dacă resorbția este deficitară din cauza unei disfuncționalități a organelor de resorbție, atunci vorbim de o hidrocefalie comunicantă. 

Principalele simptome date de hidrocefalie sutn creșterea presiunii intracraniene, dilatarea ventriculilor cerebrali, apariția cefaleei, care poate varia în intensitate și poate fi continuă ori intermitentă, dar și de apariția greței și vărsăturilor. 

De asemenea, pacienții pot prezenta tulburări de personalitate, între care iritabilitate, indiferență, pierdere a interesului pentru ceea ce-i înconjoară, agresivitate și impulsivitate, precum și tulburări de memorie. Ba mai mult, în cazul acestora pot să apară probleme cu mersul, între care mers greoi, instabil, cu picioarele mai depărtate decât normal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.