Hidrocefalia normotensivă 

Ce este hidrocefalia normotensivă ?

Hidrocefalia normotensivă apare, în principal, în cazul vârstnicilor și este o hidrocefalie comunicantă în care fluxul lichidului cefalorahidian, ce este blocat după ieșirea din ventriculi, ce este slab absorbit și de sistemul venos, însă căile de comunicare interventriculare rămânând permeabile. 

Hidrocefalia normotensivă se manifestă prin tulburări de mers, pacienții având senzația de ”picioare înțepenite”, demență ușoară ori moderată, incontinență urinară, semne ce apar și în alte afecțiuni ca boala Parkinson ori boala Alzheimer. 

Hidrocefalia normotensivă este cauzată de demență, în cazul persoanelor în vârstă, însă etimologia acesteia este necunoscută. Totuși, unele studii au arătat că ar fi cauzată de degenerarea senilă a granulelor arahnoide, ce se dezvoltă insidios. Spre deosbire, însă de hidrocefalia clasică, presiunea intracraniană nu este ridicată. 

Această afecțiune se dezvoltă în aproximativ 6-12 luni și se maniestă prin demență, modificarea mersului, care poate deveni lent, dar și prin incontinența urinară. De asemenea, dispersia ventriculo-triulară este eficiență doar atunci când timpul de evoluție a bolii este scurt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.