Hemoragiile intracraniene din traumatisme craniene

Hemoragiile intracraniene din traumatisme craniene

Loviturile de la nivelul capului pot da naștere unor hematoame intracerebrale, ce sunt situate la nivelul lobilor temporali și în zona frontală inferioară, precum și hematoame subtentoriale, hemorgii subarahnoidiene, hematoame subdurale și epidurale.

Sângerarea internă poate să apară spontan, mai ales în cazul persoanelor care urmează tratamente cu medicamente anticoagulante ori care se confruntă cu tulburări de coagulare. De asemenea, loviturile ușoare pot să provoace sângerări semnificative. 

Traumatismele craniene sunt extrem de frecvente, iar principala lor cauză sunt accidentele rutiere, dar și căderile, accidentele de muncă și sportive, accidente casnice și agresiuni, în cazul cărora pot să apară hemoragiile intracraniene. 

Principalele simptome date de hemoragiile intracraniene din traumatisme craniene sunt pierderea stării de cunoștință, paralizie a unui membru, abolirea unui reflex, dar și plagă a pielii capului.

Traumatismele craniene pot să determine leziuni primare, care apar imediat, dar și secundare, care au loc la câteva ore ori chiar la câteva luni după traumatism. 

În cazul în care este lezat encefalul poate să apară comoția cerebrală, contuzia cerebrală ori chiar hematomul subdural acut, afecțiuni în care starea de conștiență se pierde imediat, iar celulele nervoase sunt, de asemenea, distruse. Printre simptomele date de această afecțiune se numără și durerile de cap, hemiplegia, afazia, stările de pseudodemență ori chiar tulburări ale comportamentului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.