Hemoragii intracraniene în tumori cerebrale – CebraOptim – Aliatul funcțiilor cerebrale

Aliatul funcțiilor cerebrale

Ce sunt hemoragiile intracraniene în tumori cerebrale?

Hemoragiile intracerebrale care se produc în tumori cerebrale sunt, de cele mai multe ori, tumori maligne, cele mai frecvente cazuri fiind cele în cazul glioamelor, metastazelor, adnoamelor și meningioamelor. 

Conform cercetărilor realizate de-a lungul timpului, hemoragia apare, de cele ami multe ori, în cazul astrocitoamului, glioblastomului multiform, precum și în oligodendroglioame și în varianta mixtă astrocitom-oligodendrogliom. 

Principalul semn ce poate indica producerea hemoragiilor intracraniene este hipervascularizația cu proliferare endotelială ori focar de necroză. DE asemenea, hemoragia poate fi precipitată de traumatisme craniene. 

Hemoragiile care apar în metastazele cerebrale se înregistrează în 14 la sută dintre caze, iar cele mai frecvente metastaze sunt cele cu punct de plecare din melanom, coriocacinom, tumori pulmonare, precum și carcinom renal. 

Sângerarea în metastazele cerebrale sunt cauzate de anomaliile vasculare ale vaselor intra și peritumorale, iar în cazul unor tumori infiltrative, în cazuri avansate, sângerările pot avea forma unui inel ce înconjoară tumora și o separă de parenchimul adiacent. De asemenea, dacă vorbim de coriocarcinom, poate avea loc invazia vasculară de către tumora prin metastazele locale, fie embolii tumorali, ce produc ocluzii vasculare, necroze, forme de pseudoanevrisme.

Go top