Hemoragia intracerebrală lobară

Ce este hemoragia intracerebrală lobară?

Cazată de hipertensiunea arterială cronică, angiopatie amiloidică, diatezele hemoragice, atunci când sunt asociate cu administrarea de warfarină ori heparină, hemoragia intracerebrală lobară este hemoragia ce apare în substanța albă corticală, ce se află în afara talamusului și ganglionilor bazali. 

Tratamentele cu anticoagulante pot să determine, de asemenea, hemoragia intracerebrală lobară, iar aceasta se dezvoltă insidios, în decurs de câteva ore sau chiar zile și sunt localizate în cerebel. Au însă o rată de mortalitate crescută. 

Hemoragiile intratumorale, anevrismele poligonului Willis, malformațiile arterio-venoase pot să ducă, de asemenea, la apariția intracerebrală lobară, dar există și cazuri în care rămân necunoscute motivele pentru care a avut loc hemoragia. 

În ceea ce privește manifestarea hemoragiei intracerebrale lobare, semnele aar brusc, în decurs de câteva minute și depind, evident, de dimensiunile hemoragiei. Astfel, dacă apare la nivelul zonei occipitale pacientul se confruntă cu hemianopsie omonimă, în timp ce dacă apare la lobul temporal apare delirul și afazia globală.

Cefaleea focală, contractura cervicală, vărsături, somnolența, crizele epileptice dar și coma sunt simptome ce pot indica producerea unei hemoragii intracerebrale lobare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.