Hemoragia intracerebrală asociată abuzului de droguri 

Despre Hemoragia intracerebrală asociată abuzului de droguri 

Conform specialiștilor, hemoragia cerebrală este cauzată și de consumul de droguri, acestea având rolul de a precipita această afecțiune. 

Astfel, medicii specialiști atrag atenția că drogurile, între care cele stimulate și halucinogene ca amfetaminele, drogurile stimulante și alți agenți, ca methyphenidate, pentazocina, tripelenamine, ori opiaceele, ca heroina au rolul de a precipita hemoragia cerebrală. 

Astfel, consumul acestor droguri duc la modificări ale fluxului sangvin, dar și ale tensiunii arteriale. De asemenea, cocaina are rolul de a sensibiliza vasele în ceea ce privește efectele date de adrenalină și nonadrenalină. Astfel, schimbările bruște ale valorilor tensiunii arteriale și ale fluxului sangvin duc, fără doar și poate, la ruperea arteriolelor și capilarelor. 

Endocardita, de asemenea, poate să apară în urma administrării drogurilor și poate să conducă la dezvoltarea anevrismelor micotice, care se rup și duc la hemoragii. De asemenea, necrozele vasculare duc la ruperea vasului de sânge și generează hemoragia. 

Hemoragia intracerebrală poate să fie, de asemenea, determinată de leziune vasculară cu sângerare secundară, ce rezultă prin embolizarea materialului străin, prin invazie bacteriană în endocardite ori prin deficit imunologic mediat vascular. 

Coagulopatiile apar din cauza consumului de droguri și determină leziuni hepatice și renale. De cealaltă parte, consumul de amfetamine poate să ducă la aparița accidentelor vasculare cerebrale hemoragice, dar și a microinfarctelor, iar mai apoi apare hemoragia intracerebrală ori subarahnoidiană. 

De asemenea, hemoragia intracerebrală determinată de cocaină este foarte gravă, întrucât determină cea mai înaltă rată a mortalității. Ba mai mult, cocaina poat să producă ischemie la nivelul cordului, a rinichilor și a intestinelor, aceste efecte putând să apară nu doar la începători, ci și la consumatori cronici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.