Hemicrania cronică paroxistică – CebraOptim – Aliatul funcțiilor cerebrale

Aliatul funcțiilor cerebrale

Ce este hemicrania cronică paroxistică?

Hemicrania cronică paroxistică sau sindromul Sjaastad este difinită ca fiind o cafalee localizată ce se manifestă, evident, prin multiple episoade de cefalee, dar care sunt scurte și care vor afecta doar o jumătate a craniului. Studiile de specialitate au arătat, de asemenea, că acest sindrom este mai frecvent la femei, decât la bărbăți. 

Sindroamele de cafee cu durată scurtă pot fi împărțite în cefalee cu activare autonomă, cefalee fără avticare autonomă, care curprinde hemicrania cronică și episodică, dar și cefaleea și cefaleea nevralgiformă unilaterală.

De obicei, frecventa atacurilor este de 10-20 de ori pe zi și poate varia până la 2-40 de ori pe zi și, mai mult de atât, pot dura între 2 și 25 de minute. 

Cauzele acestui sindrom sunt necunoscute, iar simptomele sunt date, în principal, de durere ce este unilaterală și care afectează zona cu localizare frontotemporală. Poate, de asemenea, să fie și durere bilaterală, iar durerea poate migra atunci când boala progresează de la noncronică la stadiul de cronică. 

Atacurile pot fi, de asemenea, însoțite de simptome autonome, ca înroșirea ochilor, lăcrimarea, congestie nazală și rinoree.

Go top