Epilepsia la femei – particularități – CebraOptim – Aliatul funcțiilor cerebrale

Aliatul funcțiilor cerebrale

Epilepsia la femei – particularități

Crizele epileptice pot fi definite ca fiind tulburări periodice ale activității electrice a creierului, ce duc la apariția unor disfuncții cerebrale temporare. 

Studiile de specialitate au arătat, de-a lungul timpului, că femeile care sunt diagnsticate cu această afecțiune, în timpul menstruației, se confruntă cu mai multe crize epileptice, totul din cauza efectelor date de estrogen și progesteron asupra excitabilității neuronale. 

În timpul sarcinii, însă, femeile care au fost diagnosticate cu epilepsie nu se confruntă cu complicații și pot da naștere unui copil normal. Totuși, frecvența crizelor epileptice este influențată, fiind cauzată de efectele endocrine asupra sistemului nervos central. Astfel, în cazul a 50 la sută dintre femei frecvența va rămâne neschimbată, în timp ce în cazul a 30 la sută dintre persoanele diagnosticate va crește. Este, de asemenea, importantă supravegherea medicului, întrucât frecvența anomaliilor fetale la copiii nenăscuți din mame este mai mare, de 5-6 la sută, spre deosebire de 2-3 la sută. 

În ceea ce privește alăptatul, studiile de specialitate au arătat că medicamentele antiepileptice sunt secretate în lapte, ceea ce înseamnă alăptatul copilului nu trebuie să fie întrerupt decât atunci când apare o afectare evidentă a sugarului, precum letargia.

Go top