Encefalita virală 

Ce este encefalita virală ?

O afecțiune extrem de dificilă este, fără îndoială, encefalita virală, care este definită ca fiind o inflamație a creierului, ce este cauzată de o infecție cu viruși și care se asociază cu o morbiditate crescută. 

Encefalita virală este, potrivit medicilor specialiști, de două tipuri, în funcție de neuroinfecții – primitive, când agentul infecțios se găsește direct pe sistemul nervos și secundare, când neuroinfecția apare ca fiind o complicație a unei boli infecțioase. 

Encefalita virală este cauzată de rabie, arbo virus, virus poliomielitic ori coxackie, gripal sau urlian, dar și rujeolic, Papova, Herpex simplex, HIV, zosterian. De asemenea, specialiștii atrag atenția că pot să apară și encefalite post-virale, după un vaccin ori după o febră eruptivă. 

Cum se manifestă encefalita virală? Ei bine, febra, cefaleea, adică durerea de cap severă, confuzi, dar și letargie, nervozitate, vărsături, amețeli ori dificultate în mișcare sunt câteva dintre simptomele ce pot anunța o encefalită virală. 

De asemenea, encefalita virală este o afecțiune dificil de diagnosticat, motiv pentru care trebuie să fie excluse anumite afecțiuni ca boli vasculare, abscese cerebrale, hematom subdural ori tumori cerebrale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.