Dilacerarea cerebrală – CebraOptim – Aliatul funcțiilor cerebrale

Aliatul funcțiilor cerebrale

O afecțiune ce se manifestă prin leziunea traumatică și prin lipsa de continuitate a parenchimului cerebral este dilacerarea cerebrală, care este de două tipuri – directă și indirectă, conform experților în medicină.

Dacă dilacerarea cerebrală indirectă este cauzată de mecanisme de accelerație, în urma cărora se formează cadrul plăgilor cranio-cerebrale deschise ori închise, cea indirectă se produce prin decelerație, fiind întâlnită frecvent în cazul accidentelor rutiere volente cu impact frontal.

Dilacerarea cerebrală, fie directă ori indirectă, se manifestă prin alterarea stării de conștiență, mai exact, prin apariția unor stări de confuzie cu agitație psihomotorie ori stare de somnolență ce poate să se agraveze și să ducă la instalarea stării de comă.

Ba mai mult, în ceea ce privește semnele neurologice de localizare, specialiștii atrag atențiai că pot să apară hemipareze, hemiplegii, afazie, modificări pulilare, iar în cazul în care căile lichidului cefalorahidian sunt afectate pot să apară cefalee, vărsături, amețeli, tulburări de echilibru, modificări ale fundului de ochi.

Go top