Coreea

Caracterizată de mișcări excesive, spontane, ce au o durată neregulată și sunt nerepetitive, dar au un debut brusc, coreea este o condiție ce se manifestă în cazul persoanelor în vârstă, dar nu numai.

Ataxia, erori înăscute ale metabolismului, encefalomiopatiile, boala Wilson, medicamente ca anticonvulsivante, antihistaminice, litiu, contraceptive orale, dar și cauze endocrine ori imune, vasculare, metabolice ori neoplazice sunt câteva dintre afecțiunile ce duc la apariția bolii coreea gravidarum, ce se manifestă prin mișcări ce pot varia ca severitate, precum și prin mers instabil dansant până la mișcări continue, violente, debilitante.

Potrivit medicilor, persoanele diagnosticate cu această afecțiune au tendința să scape obiectele involuntar. De asemenea, în cazul celor mai mulți pacienți poate să fie prezentă și hipotonia.

Coreea gravidarum este de mai multe tipuri, între care atetozic, o formă lentă de coree, în cadrul căreia micțările au aspect de scris, coreoatetoza, o formă intermediară, singura diferență fiind viteza mișcărilor și balismul, o formă severă de coree, mișcările având o valență violentă.

Poate, de asemenea, să existe și corea reumatică, o condiție ce este rezultatul producerii de anticorp prin reacție încrucișată între membrana streptococilor de grup A în citoplasma neuronală a nucleilor caudați și subtalamici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.