Catatonia

Catatonia se manifestă printr-o stare aparentă de lipsă de răspuns la stimulii externi în cazul unei persoane care este aparent treazî și este dificil de diferențiat de encefalopatie, status epileptic neconvulsivant, sindrom neuroleptic malign, psihoză acută ori tulburări de somatizare, tulburări de conversie.

Această afecțiune se poate manifesta la orice vârstă, însă este episodică, de obicei cu perioade de remisie.

Potrivit specialiștilor, catatonia este o afecțiune ce se manifestă, în principal, prin imobilitate, stupor, rigiditate, privire fixă, grimase, retragere, incapacitate de a mânca. De cealaltă parte, această boală se poate manifesta și prin impulsivitate, instabilitate autonomă, motiv pentru care persoana bolnavă se poate răni ori poate ataca alte persoane.

Catatonia este o afecțiune ce apare, în principal, în urma unor infecții, traumatisme ori expunerea la toxine ori alte substanțe. Ba mai mult, în cazul acestei afecțiuni pot coexista și altele, între care schizofrenie, tulburări de dispoziție, stres psihic, afecțiuni medicale și obstetricale, tulburare bipolară, sindrom de stres posttraumatic, depresie, abuz de droguri ori supradoză, encefalită, tulburări metabolice.

Alte semne care pot indica această afecțiune pot fi iluzia că lucrurile nu se întâmplă în realitate, halucinați, vorbirea incoerentă, lipsa aparentă de emoții, izbucniri de furie, dificultăți în realizarea sarcinilor fie la școală, fie profesionale, mișcări stângaci, izolare socială.

Această boală face parte din categoria tulburărilor psihice, iar printre bolile care pot declanșa această afecțiune se numără și depresia, între alte probleme ale sistemului nervos central.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.