Boala Pick sau demența frontotemporală

Boala Pick sau demența frontotemporală este cunoscută și sub numele de degenerare lombară frontotemperală afectează, în principal, lobii frontali și temporali ai creierului, care sunt zone asociate cu manifestarea personalității, comportamentului și limbajului.

Astfel, în cazul acestei afecțiuni, sunt atrofiate anumite porțiuni din acești lobi, iar simptomele sunt date, fără doar și poate, de de partea afectată a creierului. Astfel, unele persoane diagnosticate cu această boală pot să sufere schimbări drastice de personalitate și pot să întâmpine dificultate de socializare, în timp ce altele pot să manifeste tulburări emoționale sau pur și simplu își pot pierde capacitatea de a folosi și înțelege limbajului.

Semnele care pot indica boala Pick ori demența frontotemporală sunt progresive și anume pierderea capacității de empatie și a altor competențe interpersonale, lipsa de hotărâre și inhibiție, apatie, comportament compulsiv, repetitiv, declin al igienei personale, schimbări în obiceiurile alimentare, tulburări de gândire, schimbări de comportament, probleme de limbaj și de vorbire. de asemenea, în cazul demenței frontotemporale, persoanele diagnosticate cu această boală pot să se confrunte cu dificultăți motrice, precum tremur, rigiditate, spasme musculare, coordonare slabă, dificultăți de înghițire ori slăbiciune musculară.

Boala Pick sau demența frontotemporală este cauzată, conform medicilor de specialitate, de diferite mutații genetice. Mai exact, peste jumătate dintre pacienții care sunt diagnosticați cu această boală nu au un istoric familial de demență. În plus, în unele cazuri de demnență frontotemporală, în părțile afectate ale creierului se găsesc celule Pick ce conțin o formă anormală de proteine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.