Boala de Cheston – CebraOptim – Aliatul funcțiilor cerebrale

Aliatul funcțiilor cerebrale

Boala de Cheston sau boala scafandrilor, așa cum mai este denumită în limbaj poplar, este o afecțiune ce apare, în principal, în cazul exploratorilor submarini ce lucrează sub presiune de aer și respiră presiune sub aer la mai multe atmosfere.

Potrivit experților, această boală apare în momentul în care se produce o trecere de la nivelul de presiune marin la cel terestru, când pot să se manifeste accidente nervoase, ce au loc atunci când azotul din aer trece în sânge și se dezvoltă în acestea.

Principalele simptome apărute în cazul bolii scafandrilor se numără senzația de sufocare, durerile puternice în mușchi, oase și articulații, dar și apariția aspectului de marmură în ceea ce privește tegumentele. Alte semne ale acestei afecțiuni pot fi paresteziile, furnicăturile sau chiar înțepăturile extremităților. În cazuri mai grave pot să apară și leziuni cerebrale ce pot să ducă, implicit, la tulburări de vedere ori de vorbire. Dacă nu este tratată, poate să apară coma, ceea ce este foarte grav.

Go top