Boala de Cheston

Boala de Cheston sau boala scafandrilor, așa cum mai este denumită în limbaj poplar, este o afecțiune ce apare, în principal, în cazul exploratorilor submarini ce lucrează sub presiune de aer și respiră presiune sub aer la mai multe atmosfere.

Potrivit experților, această boală apare în momentul în care se produce o trecere de la nivelul de presiune marin la cel terestru, când pot să se manifeste accidente nervoase, ce au loc atunci când azotul din aer trece în sânge și se dezvoltă în acestea.

Principalele simptome apărute în cazul bolii scafandrilor se numără senzația de sufocare, durerile puternice în mușchi, oase și articulații, dar și apariția aspectului de marmură în ceea ce privește tegumentele. Alte semne ale acestei afecțiuni pot fi paresteziile, furnicăturile sau chiar înțepăturile extremităților. În cazuri mai grave pot să apară și leziuni cerebrale ce pot să ducă, implicit, la tulburări de vedere ori de vorbire. Dacă nu este tratată, poate să apară coma, ceea ce este foarte grav.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.