AVC ischemic (ischemia cerebrală)

Ischemia cerebrală ori accidentul vascular cerebral ischemi este o afecțiune ce apare în urma reducerii fluxului sangvin cerebral pentru câteva secunde ori câteva minute. Dacă durează mai mult de câteva minute, însă, apare infarcul cerebral. Această afecțiune este specifică persoanelor în vârstă și determină sincope, infarcte în zonele de graniță ale arterelor cerebrale ori chiar necroza cerebrală pe o anumită zonă.

Conform experților, ischemia cerebrală ori accidentul vascular cerebral este cauzat de ateroscleroză cu tromboembolism și embolism cardiogen, dar și vasculite, adică meningită tuberculoasă, micotică ori bacteriană), disecții carotidiene ori ale arterelor intracraniene, boli hematologice, emolii ce își au originea în bifurcația arterei carotide comune, eclampsia din sarcină, contraceptive orale, lupus, deshidratare, cancer sistemic ori consum de cocaină și amfetamine.

În ceea ce privește manifestarea aceste afecțiuni, ei bine, se pare că accidentul ischemic tranzitor se prezintă ca un deficit neurologic cu o durată mai mică de 24 de ore și anunță un accident vascular complet. Semnele ce ”trădează” această afecțiune, în cazul persoanelor diagnosticate cu ateroscleroză este reducerea bruscă a circulației într-o arteră printr-un embol. De asemenea, persoanele care au suferit un accident vascular ischemic se pot confrunta cu paralizia unei jumătăți a corpului, tulburări de vorbire ori de vedere la un ochi, amețeli și deficiențe de echilibru, scăderea auzului, dureri de cap ori crize convulsive și furnicături și amorțeală.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.