Tremurături
Tremurăturile sunt definite ca fiind mișcări involuntare ce pot să apară într-o anumită zonă a corpului, cel mai frecvent fiind afectate mâinile, membrele superioare și capul, dar și vocea, în cazul în care tremorul afectează laringele.
Tremorul esențial este, conform medicilor specialiști, cea mai frecventă formă de tremor, iar cauza acestuia nu a fost, însă identificată. Se crede, însă, că există și o componentă genetică, tremorul esențial fiind moștenit de la părinți, însă poate să apară și din cauza stresului, epuizării fizice ori hipoglicemiei.
Tremurăturile pot fi de două tipuri, adică de repaus și de acțiune.
Astfel, tremurăturile de repaus sunt mișcări ce apar atunci când organismul se odihnește, însă intensitatea tremorului crește în cazul stresului psihic.
De cealaltă parte, tremorul de mișcare se manifestă prin mișcări bruște, ritmice, când partea afectată a corpului încearcă să facă o acțiune voluntară, adică atunci când bolnavul încearcă să întindă mâna ori să semneze. De asemenea, aceste tipuri de tremurături pot fi posturale, izometrice, kinetice.
Ba mai mult, tremurăturile pot fi însoțite de urinări frecvente, tulburări de coordonare și de echilibru, amorțeală, voce tremurândă, mers târșâit, semne de hipertiroidism, scădere în greutate, traspirații, depresie, amorțeală și furnicături, tulburări de vedere, încovoierea spatelui ori tremor ce se intensifică din cauza stresului.