Aliatul funcțiilor cerebrale

Tremor esențial, familial ori benign

În ciuda faptului că această boală se transmite genetix autozomal dominant, tremorul esențial, familial ori benign poate să se manifeste și în rândul persoanelor aparent sănătoase, simptomele fiind vizibile încă din copilărie ori în decada a patra ori a cinci de viață.

Astfel, tremorul familial se manifestă prin tremurături ale mâinilor și capului, dar membrele inferioare nu sunt afectate. De asemenea, se pare că bolavii care se confruntă cu această afecțiune prezintă vorbire sacadată, nesigură.  Dacă la început nu are amplitudine prea mare, odată cu trecerea timpului, acest tic va deveni supărător pentru pacient, mai ales că-i va îngreuna activitățile cotidiene. 

Potrivit medicilor specialiști, tremorul esențial nu are cauze, însă se pare că poate fi și ereditar, astfel că dacă în familie există o persoană care s-a confruntat cu această problemă, este posibil ca acesta să apară.

De cele mai multe, începe după vârsta de 40 de ani, odată cu înaintarea în vârstă poate să se agraveze. De asemenea, tremorul este de mai multe tipuri, acesta putând fi cauzat și de boala Parkinson, de un accident vascular cerebral, precum și de medicamente, precum cele de inimă, pentru probleme respiratorii ori antidepresive.

Share
Go top