Siringomielie
Siringomielie este descrisă ca fiind o afecțiune neurologică, ce apar în urma apariției unui chist ori a altei cavități în măduva spinării. Acest chist, ce poartă numele de Sirinx, se poate extinde și alungi în timp, iar efectul final va fi distrugerea măduvei spinării.
Siringomielia este o afecțiune ce se manifestă prin durere, paralizie, slăbiciune, rigiditate a spatelui, a umerilor, precum și pierderea capacității de a simți prin piele temperaturi extrem de ridicate ori foarte scăzute, în special la nivelul mâinilor, toate aceste simptome fiind date de leziunile provocate de chist în substanța cenușie din țesuturile învecinate.
Medicii de specialitate atrag atenția asupra faptului că această afecțiune este întâlnită în rândul a 8,4 cazuri la 100.000 de persoane, iar fiecare pacient va dezvolta o combinație diferită de simptome. Acestea se vor manifesta, însă, după adolescență, între 20 și 40 de ani.
Siringomielia debutează, însă, brusc cu tuse, redoare ori mielopatie și poate fi confundată cu malformația Arnold-Chiari de tipul I, însă boala se dezvoltă încet ulterior.