Sindromul Moebius

Sindromul Moebius

Una dintre cele mai rare afecțiuni neurologice congenitale este sindromul Moebius, ce se manifestă încă de la naștere, prin paralizie facială periferică. 

În ciuda faptului că această boală poate fi recunoscută abia mai târziu, cauzele ei nu sunt cunoscute de către medicii specialiști, iar singura speranța a părinților este diagnosticarea timpurie și menținerea sub control a simptomelor. 

Sindromul Moebius, mai este cunoscut și sub numele de paralizie facială congenitală, aplazie nucleară ori paralizie oculofacială congenitală, iar conform experților, acest sindrom ar fi cauzat de o tulburare de dezvoltare a nucleilor nervilor cranieni, în timpul sarcinii. De asemenea, unii dintre medici sunt de părere că întreruperea ori pierderea temporară a fluxului de sânge la nivelul creierului în viața intrauterină poate să ducă la apariția acestui sindrom. 

Sindromul Moebius se manifestă, conform medicilor de specialitate, prin absența expresiei faciale, incapacitatea de a zâmbi, tulburări de vorbire, salivare excesivă, aplecarea capului pe spate pentru a înghiți, strabism și sensibilitate ocualară, incapacitatea de a clipi, dar și limbă scurtă ori deformată, deficiențe de auz, probleme dentare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.