Sindromul Marinescu- Sjogren
Sindromul Marinescu-Sjogren este o afecțiune extrem de rară, iar cauza acesteia nu este cunoscută deloc, întrucât medicii n-au reușit să stabilească ce anomalii ori leziuni conduc la apariția acestei boli.
Conform specialiștilor însă, sindromul Marinescu Sjogren se manifestă prin paralizia la nivelul picioarelor, tulburări ale ritmului ori ale articulări ale cuvintelor, tremor la nivelul mâinilor și picioarelor, precum și senzația de slăbiciune ale membrelor ori dificultăți în ceea ce privește menținerea echilibrului ori apariția unor probleme de coordonare.
Printre altele, sindromul Marinescu-Sjogren se manifestă și prin apariția unor afecțiuni grave, precum cataractă, retard mintal, anomalii osoase, hipogonadism hipogonadotrop ori atrofie cerebeloasă severă.
Conform studiilor de specialitate, acest sindrom este extrem de rar, fiind întâlnit în rândul a 100-200 de persoane la nivel mondial și se manifestă prin ataxie, adică probleme de echilibru și coordonare, cataractă juvenită, statură mică și întârziere în dezvoltarea mimală.