Sindromul de tunel tarsian

Sindromul de tunel tarsian

Conform medicilor specialiști, sindromul de tunel tarsian este descris ca fiind o neuropatie, ce se manifestă prin durere perimaleolară, ce este însoțită de parestezii, fiind cauzată de compresia nervului tibial la nivelul gleznei. 

De cele mai multe ori, sindromul de tunel tarsian rămâne nediagnosticat sau este confrundat cu alte afecțiuni ale piciorului. Această afecțiune este cauzată de traumatisme, însă poate să apară și în urma unor boli autoimune sistemice, cum ar fi diabetul zaharat ori poliartrita reumatoidă, întrucât are loc compresia nervului peronier profund la nivel tarsian. 

Sindromul de tunel tarsian poate să fie cauzat de afecțiuni generale, ca diabet zaharat, poliartrită reumatoidă, hipotiroidism, hipercolesteromie, lupus eritematos sistemic, spondilită anchilozantă, acromegalie, obezitate ori alcoolism, însă poate să fie provocat și de cauza locale ca traumatisme, neurinoame, adenopatii, fibroză ori talus valgus. Lipoamele, adenopatiile, hematoamele pot, de asemenea, să ducă la apariția sindromului de tunel tarsian. 

Cel mai adesea, sindromul de tunel tarsian se manifestă prin durere ce apare la nivelul călcâiului și gleznei, dar se poate extinde și spre gambă și coapsă, apariția unor furnicături, amorțeli, înțepături, dar pot să apară și modificări senzitive.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.