Sindromul de tunel carpian

Sindromul de tunel carpian

Medicii specialiști definesc sindromul de tunel carpian ca fiind o afecțiune ce este descrisă prin compresiunea nervului median la nivelul încheieturii mâinii, în regiunea palmară, unde există o structură anatomică fibro-osoasă, ce este cunoscut sub numele de tunel carpian. 

Așadar, sindromul de tunel carpian poate să apară în urma unor caracteristici anatomice specifice, între care un tunel carpian foarte îngust ori din cauza profesiei. Spre exemplu, persoanele care sunt nevoite să facă zilnic mișcări bruște și frecvente din articulația mâinilor, cei care lucrează la calculatori ori în poziții dificile se pot confrunta cu acest sindrom. 

Printre altele, apariția unor tenosinovite, a unor tumori ori a unor acumulări de lichid în interiorul tunelului carpian, precum și fumatul, boli ce deteriorează țesutul conjunctiv, între care poliartrita reumatoidă, lupusul eritematos sistemic, diabetul zaharat sau obezitatea pot determina apariția sindromului de tunel carpian. 

La început, acest sindrom se manifestă prin furnicături, înțepături în degetele de la mână, dar și apariția unor dureri ce variază în intensitate, slăbiciune musculară ori chiar atrofierea mușchilor de la acest nivel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.