Sindromul de lob temporal 

Sindromul de lob temporal 

Printre cele mai rare afecțiuni este sindromul de lob temporal, ce se manifestă prin dezvoltarea unei tumori ce este localizată la nivelul lobului temporal, acesta fiind responsabil de determinarea unor reacții afective și stări fizice, dar tot aici se află și centrii auzului, echilibrului și cei ai limbajului. 

Cauzată de o leziune ce este localizată la nivelul lobului temporal ori de dezvoltarea unei tumori, bolnavul poate să se confrunte cu perturbări olfactive, gustative, auditive, de echilibru, dar și tulburări de memorie, de limbaj ori chiar crize de epilepsie. 

Sindromul de lob temporal nu va fi niciodată caracterizat de un singur simptom, ci întotdeauna va fi descris printr-o asociere de manifestări, ce apar din cauza leziunilor din această zonă cerebrală. 

Printre cele mai întâlnite simptome se numără tulburările de vorbire manifestate prin surditate verbală și afazie domestică, alexie, dacă leziunea este extinsă ori acalculie. Pot, de asemenea, să apară tulburări de vedere, dacă este lezat nervul optic ce străbate lobul temporal, dar și modificări senzoriale descrise prin tulburări olfactive, gustative, auditive sau vestibulare. 

Sindromul de lob temporal poate să se manifeste prin tulburări digestive, constipație, paloare ce alternează cu roșeața, absența ciclului menstrual, transpirație accentuată ori tulburări sexuale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.