Aliatul funcțiilor cerebrale

Paralizia 

Paralizia este o afecțiune ce se manifestă prin pierderea ori afectarea funcției musculare, a forței musculare, a mișcării voluntare, într-o anumită parte a corpului și apare atunci când sunt afectate, la orice nivel, căile de transmitere a mesajelor de la creier la mușchi. 

Așadar, conform specialiștilor în medicină, paralizia poate să apară ca urmare a unor boli ce determină modificări în structura nervilor ori a mușchilor, dar și din cauza unor boli ce determină tulburări metabolice ce interferă cu funcțiile nervoase ori musculare. De cele mai multe ori, paralizia poate afecta o grupă musculară ori o regiune a corpului sau, în cazuri mai grave, pot fi implicate zone mai extinse, acest lucru fiind legat de locul în care a avut loc distrugerea neurologică. 

De asemenea, tetraplegiile sunt cauzate de accidente vasculare ori de tumori cerebrale. Ba mai mult, cazurile de paralizie pot fi determinate de boli autoimune, ca sindromul Guillain-Barre, scleroză multiplă ori artrită reumatoidă. Chiar și expunerea îndelungată la toxine ori otrăvuri poate să determine paralizie. 

Paralizia poate fi parțială sau totală, adică se poate manifesta doar într-o parte a corpului ori pe amândouă, poate să apară într-o anumită regiune ori poate fi extinsă. 

De asemenea, alături de paralizie se pot semnala și schimbări de dispoziție, de personalitate ori de comportament, neîndemânare, confuzie sau pierderea conștienței, dificultăți de memorare, gândire, vorbire, scurgerea salivei din cavitatea bucală, amorțeală, dar și constipație, diaree, febră, pierderea auzului, greață ori vărsături sau dureri cervicale.

Share
Go top