Aliatul funcțiilor cerebrale

Neuropatia optică nutrițională și toxică 

Neuropatia optică nutrițională și toxică sau cecititatea este explicată de medicii specialiști ca fiind un grup de afecțiuni ce determină tulburarea vederii, din cauza leziunilor suferite de nervul optic secundar din cauza unor substanțe toxice ori cu deficit nutrițional. 

Neuropatia optică nutrițională și toxică este cauzată fie de anumite medicamente, expuneri profesionale ori de abuz de țigări ori alcool. De asemenea, cu aceste probleme se pot confrunta atât bărbați, cât și femei, de toate vârstele. 

Așadar, în ceea ce privește neuropatia optică nutrițională aceasta poate fi cauzată fie de ingestia de metanol, etilen glicol, disulfiram, hidrochinolonele halogenate ori etambutor ori antibiotice ca linezolid ori cloramfenicol. Și fumatul poate să determine apariția acestei afecțiuni, precum și deficiența de complex vitaminic B ori acid folic. 

Cel mai important simptom ce apare în cazul neuropatiei optice nutriționale și toxice este, fără doar și poate, diminuareavederii. Dacă la început este afectat un singur ochi, odată cu trecerea timpului și cu agravarea bolii, încețoșarea va cuprinde ambii ochi. De asemenea, unii dintre bolnavi se pot confrunta cu probleme de vedere, în sensul că unele culori pot să devină fade . 

De cealaltă parte, neuropatia optică nutrițională și toxică poate să apară în cazul persoanelor cărora le este administrat etambutolul, cei mai expuși pacienți fiind cei care primesc doze de 25 mg/kg ori cei care iau amiodarona, doza periculoasă fiind încea de 200-1.200 mg pe zi.

Share
Go top