Mioclonia

Mioclonia

Specialiștii în medicină n-au reușit să ajungă la un consens în ceea ce privește mioclonia, astfel că nu se știe dacă este o afecțiune de sine stătătoare ori pur și simplu un simptom. Cert este, însă, că mioclonia se caracterizează prin contracția spontană, involuntară a unui mușchi ori a unui grup muscular și este se regăsește sub două forme, mioclonia pozitivă, care se manifestă prin contracție musculară și mioclonia negativă, în cadrul căreia apare relaxarea musculară bruscă ce poate duce chiar la prăbușirea pacientului.

Conform studiilor de specialitate, mioclonia este o condiție cu care se confruntă atât bărbații, cât și femeile, în proporții egale, însă pot să apară de mai multe ori într-un singur minut, astfel că nu pot fi controlate de pacient. 

Miocloniile pot fi cauzate de infecții, de leziuni cerebrale, cranio-cerebrale ori ale măduvei spinării, boli metabolice, accidente vasculare cerebrale, tumori cerebrale, insuficiență renală ori hepatică, dilipemii, intoxicații, boli genetice ori Alzheimer, stres fizic ori psihic. 

Miocloniile pot fi, în funcție de locul din care pornesc corticale, care sunt asociate formelor epileptice, subcorticale, în cadrul regiunilor cerebrale profunde, spinale ori segmentare, adică în măduva spinării, ori perficerice, nervilor periferici. 

De cealaltă parte, în funcție de partea corpului afectată, miocloniile pot fi focale, adică o singură regiune este implicată, segmentare, un singur grup muscular este afectt, multifocale, adică mai multe regiuni sunt afectate și generalizate, când cuprins întregul corp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.