Meningite virale
Meningitele virale sunt definite, conform medicilor specialiști, drept inflamații ale meningelui ce sunt cauzate de diferite virusuri, între care Coxackie A, B și Echo, mixovirusuri ori virusul herpetic, această afecțiune manifestându-se prin apariția febrei, cefaleei, dar și prin iritație meningeală, anorexie, grețuri ori vărsături.
Așadar, meningita virală este descrisă ca fiind o afecțiune ce este determinată de numeroși viruși ce se găsesc la nivelul meningelui, iar mai apoi pot să ajungă chiar în interiorul substanței cerebrale, ceea ce duce la encefalită.
Meningita virală este o afecțiune care se poate vindeca, dacă este tratată la timp. În caz contrar, însă, pot să persiste simptomele de cefalee, să apară tulburări psihice, retard mintal ori paralizii.
Meningitele virale se manifestă prin febră, cefalee, iritație meningeală, anorexie, grețuri, vărsături, dureri abdominale și chiar diaree. În cazul în care infecția virală este situată la nivelul măduvei spinării, infecția se numește mielită.
De asemenea, această afecțiune nu necesită spitalizare, putând fi tratată și acasă. Meningitele virale sunt cauzate de enterovirusuri, arbovirusuri, virusul HIV ori Herpes simplex tip 2 ori tip 1, în cazuri mai rare, dar și virusul urlian. De asemenea, adenovirusurile, virusul gripal A și B, virusul rubeolei, rujeolei, paragrial ori citomegaliei pot cauza, de asemenea, meningite virale.
Cele mai frecvente simptome în cazul meningitelor virale sunt cefalee, indispoziția, grețurile matinale, durerile abdominale și starea de confuzie ușoară. Anorexia apare, însă, în cazul copiilor, iar cei mai mulți dintre pacienți se confruntă cu intoleranță la lumina puternică, dar și dureri ale globilor oculari.