Aliatul funcțiilor cerebrale

Meningita bacteriană acută

Conform medicilor specialiști, meningita bacteriană acută este descrisă ca fiind inflamația ce este cauzată de bacterii care ajung în spațiul subarahoidian și dă simptome ce apar brusc, precum cefalee, febră, vărsături. Din păcate, însă, această afecțiune reprezintă o urgență medicală, ce are nevoie de tratament imediat pentru a preveni apariția unor complicații. 

Meningita acută bacteriană are o evoluție rapidă și manifestă prin cefalee ce se intensifică atunci când pacientul își mișcă capul, durere care este localizată de-a lungul coloanei vertebrale spontană ori provocată de mișcare, durere la atingerea tegumentelor, delir, agitație, acufene, adică zgomote în urechi, hipoacuzie, precum și fobie față de lumină. 

Meningita acută bacteriană poate să determine, de asemenea, și convulsii, dar și grețuri, vărsături, dispnee ori sensibilitate excesivă a mirosului. 

În cazul în care meningita bacteriană acută nu este tratată pot apărea numeroase complicații, între care colecție subdurală ori empiem, ce se manifestă prin febră prelungită, dar și vărsături ori convulsii, hidrocefalie, care cauzează confuzie, brahicardie, hipertensiune arterială , abces cerebral, infarct cortical, tromboza sinusului longitudinal ori pareze sau paralizii ale nervilor cranieni. Printre altele, această boală poate să ducă chiar la orbire, retard mintal ori hemipareze sau tetrapareze, adică diminuarea forței musculare în ambele mâini și picioare. 

Share
Go top