Aliatul funcțiilor cerebrale

Lombosciatica 

Tulburările lombare ale coloanei vertebrale pot provoca sciatica, adică o durere ușoară ce se poate agrava și care este resimțită la piciorl stâng ori drept, fiind cauzată de comprimarea unuia sau mai multor seturi de rădăcini nervoase în partea inferioară a spatelui. 

Lombosciatica este o afecțiune ce poate fi cauzată de boli ca disc heniat lombar, boala discului degenerativ, stenoza spinală lombară, sindromul de disfuncție sacroiliacă, dar și de sarcină, țesut cicatrizat, stres muscular, tumori spinale, infecții ori fracturi. 

Cele mai multe cauzuri de lombosciatică se  manifestă prin durere acută, care poate fi considerată de multe persoane drept severă și debilitantă. De asemenea, lombosciatica afectează doar o parte a corpului inferior, iar durerea se manifestă din partea inferioară a spatelui până la partea din spate a coapsei și pe picior. 

Așadar, cele mai comune simptome în cazul lombosciaticii sunt: durerea constantă într-o singură parte a feselor ori a piciorului, durerea ce privine din partea inferioară a spatelui ori a feselor și continuă de-a lungul căii nervului sciatic, durerea care se ameliorează atunci când pacienții se întind ori se plimbă, dar și senzația de amorțeală ori de slăbiciune, dureri intense în timpul mișcărilor bruște, cum ar fi strănutul ori tusea.

Îndoirea corpului înapoi, mersul pe jos pot declanșa, de asemenea, simptome când stenoza spinării este cauza. 

De asemenea, lombosciatica este o afecțiune ce se manifestă, spre exemplu, în cazul persoanelor supraponderale, din cauza faptului că crește stresul asupra coloanei vertebrale. De asemenea, vârsta, ocupația, întrucât un loc de muncă ce vă solicită să vă rotiți spatele, să transportați greutăți ori să conduceți un autovehicul poate determina, de asemenea, factori  declanșatori ai lombosciaticii.

Share
Go top