Lombalgia cronică nespecifică 

Lombalgia cronică nespecifică 

Deși multe persoane au tendința să o asocieze cu durerile de spate ocazionale, ce sunt cauzate de activitățile care solicită coloana vertebrală ori de cele în care poziția corpului nu este adecvată, lombalgia cronică nespecifică poate fi descrisă ca fiind durerea lombară a cărei cauze fie este necunoscută, fie dificil de identificat. 

Astfel, lombalgia cronică nespecifică este  o afecțiune comună, definită ca fiind durerea ce persistă mai mult de trei luni și care este localizată în regiunea dorsală lombosacrală. 

Conform studiilor de specialitate, aceasta afectează mai bine de 15 la sută dintre adulți și 27 la sută dintre persoanele în vârstă. De asemenea, lombalgia cronică nespecifică apare în urma afecțiunilor structurale, inflamațiilor, afecțiunilor musculare și de țesut conjunctiv, dar și din cauza durerilor musculare, osteoartritei, stenozei spinale, discopatiei ori fracturii vertebrale sau afecțiuni congenitale. 

Lombalgia cronică se manifestă, de obicei, prin durerea mecanică care se modifică cu postura și cu activitatea, iar aceasta poate fi la început ușoară, dar va crește în intensitate, în timp.

De asemenea, în cazul în care durerea apare gradual și crește în intensitate ori nu se ameliorează în repaus și este resimțită la nivelul membrelor inferioare, este musai să consultați un medic, însă există posibilitatea de a nu fi lombalgie nespecifică, ci o afecțiune mult mai serioasă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.