Aliatul funcțiilor cerebrale

Kinetoza – răul de mișcare 

Kinetoza sau răul de mișcare este un complex de simptome, ce apare atunci când o persoană petrece mai mult timp în mișcare, putând să apară nu doar atunci când călătorești cu mașina ori cu avionul, ci și când pur și simplu te joci jocuri video. 

Studiile de specialitate au relevat, de-a lungul timpului, faptul că răul de mișcare este o condiție cu care se pot confrunta cel puțin 25 la sută dintre populația lumii, cei mai expuși fiind copiii cu vârste de până la 12 ani. 

Astfel, kinetoza sau răul de mișcare poate fi declanșată de vârstă, copiii cu vârste între 2 și 12 ani fiind cei mai predispuși să se confrunte cu această condiție, sexul, bărbații au mai puține șanse de a se confrunta cu această problemă. De asemenea, migrenele și medicamentele, între care antibioticele, antiparazitele, estrogenii, cardiovascularele, analgezicele narcotice ori nesteroidiene, precum și antidepresivele pot declanșa kinetoza.

Kinetoza sau răul de mișcare se poate manifesta prin greață, ten palid, transpirație rece, vomă, amețeli, migrene, salivare excesivă, oboseală. În cele mai multe cazuri, însă, simptomele se ameliorează după ce organismul se acomodează cu factorii care au declanșat starea de rău.

Share
Go top