Aliatul funcțiilor cerebrale

Infarctul măduvei spinării apare, conform studiilor de specialitate, atunci când una dintre arterele extravertebrale este blocată și se manifestă prin apariția bruscă a unei dureri de spate severe. 

Astfel, din cauza circulației colaterale în unele zone ale măduvei spinării care de multe ori este absentă, unele segmente ale măduvei spinării devin vulnerabile la leziuni ischemice. Astfel, apare leziunea miocardică, care de cele mai multe ori se dezvoltă la artere de hrănire extravertebrale ori aortă. De asemenea, această afecțiune poate fi cauzată și de tromboză și poliartrită ganglionară, în cazuri mai rare. 

Infarctul măduvei spinării se manifestă printr-o durere de spate acută, ce apare bursc și este însoțită de un sentiment de contracție, care durează timp de câteva minute. De asemenea, în cazul acestei afecțiuni poate să apară și durere ori temperatură și poate, de asemenea, să fie deteriorată și sensibilitatea. Persoanele care suferă de această afecțiune se pot confrunta și cu deficit neurologic, dar acesta poate să regreseze, în câteva zile. 

De asemenea, în cazul în care infarctul măduvei spinării se produce în zona de irigație a arterei spinale anterioare, atunci apare paraplegia ori tetraplegia și poate să se înregistreze și pierderea disociată a sensibilității dureroase și termice, precum și tulburări sfincteriene. 

Această afecțiune poate să fie cauzată de ateroscleroză aortică, hipotensiunea de orice cauză, dar și de anevrism disecant de aortă care se asociază cu durere toracică. Emboliile cardiace, clamparea chirurgicală a unui anevrism aortic, traumtismul vertebral pot să ducă, de asemenea, la un infarct al măduvei spinării.

Share
Go top