Hemoragia intracraniană din encefalopatia hipertensivă

Hemoragia intracraniană din encefalopatia hipertensivă

Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în ziua de astăzi este, fără doar și poate, hipertensiunea arterială, care poate determina, în timp, encefalopatia hipertensivă. Aceasta este o afecțiune  ce se poate dezvolta și poate duce la complicații, ca apariția hemoragiei intracraniene. 

Așadar, encefalopatia hipertensivă este o disfuncție neurologică ce este cauzată de creșterea bruscă și severă a tensiunii arteriale și se manifestă prin grețuri, vărsături, cefalee, convulsii, tulburări de vedere, confuzie și poate să intervină chiar și coma. 

În ceea ce privește hemoragia intracraniană ce apare din encefalopatia hipertensivă, aceasta poate fi descrisă ca fiind pătrunderea spontană a sângelui în materia cerebrală, în urma căreia se formează un hematom, care este secundar hipertensiunii arteriale maligne și apare, de obicei, la nivelul substanței cerebrale. Poate, însă, să fie localizată și la nivelul sistemului ventricular ori în spațiul subarahnoidian. 

Hemoragia intracraniană din encefalopatia hipertensivă se manifestă, conform medicilor specialiști, prin cefalee occipitală violentă, grețuri ori vărsături, redoarea cefei, amețeli, retinopatie cu edem papilar, dar și pierderea conștienței, hemipareză, hemiplegie sau chiar și coma, în cazul în care leziunea este mare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.