Cefaleea sau durerile de cap

Cefaleea care este datorată stărilor de tensiune se manifestă printr-o durere constantă ori senzație de apăsare la nivelul frunții și a tâmplelor ori la nivelul cefei și gâtului.

În ciuda faptului că cefaleea are o intensitate medie ori ușoară și nu împiedică efectuarea activităților de zi cu zi, pot să apară și cazuri în care durerea e severă, aceasta manifestându-se, în general, în perioadele de stres.

Deși cauzele cefaleei nu sunt determinate cu exactitate, specialiștii sunt de părere că poate fi dată de mai mulți factori, un rol important avându-l spasmul ori tensiunea musculaturii de la nivelul gâtului, feței, mandibulei ori scalpului. Ba mai mult, se consideră că cefaleea poate avea un rol important și în modificarea compoziției chimice a creierului.

Cafaleea este caracterizată prin durerea constantă ce nu pulsează, senzația de durere ori presiunea fiind bilaterală, senzație de apăsare ori de strângere la nivelul frunții ori de durere acută la nivelul tâmplelor ori la nivelul gâtului și cefei.

De asemenea, cefaleea, spre deosebire de migrene, se manifestă prin dureri de cap, dar sunt neînsoțite de greață, vărsături, sensibilitate la lumină și la zgomot.

De asemenea, durerile cronice de cap sunt datorate tensiunii și se asociază cu alte afecțiuni, precum anxietate ori depresie și, în cazuri foarte grave, cu tumori ori infecții.

Durerile de cap pot fi provocate de stres, anxietate, depresie, foame, furie, oboseală, extenuare, poziție incorectă și tensiune musculară și se pot instala lent ori brusc, însă pot să dispară după relaxare ori după administrarea unei pastile ca aspirină ori ibuprofen.

Cefaleea este caracteristică persoanelor între 30 și 39 de ani, iar pe măsură ce înaintează în vârstă, riscul de a se confrunta cu această stare scade.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.