Aliatul funcțiilor cerebrale

Boala difuză cu corpi Lewy ori demența cu corpi Lewy este o afecțiune neurodegenerativă, ce reprezintă al doilea cel mai des întâlnit tip de demență progresivă, după boala Alzheimer.

Cauzată de faptul că pe anumite celule nervoase din creier se formează depozite de proteine numite corpi Lewy, acestea fiind localizate în zone din creier ce sunt implicate în gândire, memorie și control motor, această boală duce, în timp, la un declin progresiv al abilităților mentale.

Boala difuză cu corpi Lewy este caracterizată prin degradarea funcției cognitive, dar și a controlului motor. Ba mai mult, în timp, această afecțiune poate da rigiditate musculară, tulburări de echilibru, postură deficitară, lentoarea mișcărilor și sindromul picioarelor neliniștite.

De asemenea, conform medicilor, boala difuză cu corpi Lewy poate fi semnalată de prezența halucinațiilor vizuale, auditive, olfactive ori tactile, tulburări cognitive, între care confuzie, atenție scăzută, pierderi de memorie, dificultăți de somn ori în reglarea sistemului cardiovascular, digestiv ori a procesului transpirației, depresie sau apatie. Această afecțiune apare, însă, după vârsta de 60 de ani și depinde, fără doar și poate, de istoricul familial.

Go top